2374
Следвайте ни

Вкусно и бързо: Златиста запеканка със стар хляб РЕЦЕПТА

viber icon

Мнозина вярват, че американската закуска е нездравословна храна. В края на краищата, любимите ни филми ни убедиха, че в Америка децата започват деня си с палачинки, напоени с мляко или кленов сироп . Но талантите на американските домакини не се ограничават до това.Те, като нас, приготвят закуска, за предпочитане от яйца .

Докато аз и всички мои познати  радваме учениците със сутрешен омлет, на Запад се пече американска закуска – тип запеканка .

Мислите ли, че това е много по-трудно? Но не е! Правим заготовката вечер, а на сутринта просто я изпращаме във фурната или пък оставяме за вечерта. Докато се изпече, имате време и за себе си, и за детето. Удобно нали!

Необходими продукти:

яйце 7 бр.

мляко 300 мл

шунка 350 гр

стар твърд хляб или франзела 250 гр

кашкавал 100-150 гр

Зелен лук на вкус

слънчогледово олио 1 супена лъжица

риган на вкус

масло на вкус

сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

Начин на приготвяне:

За пластове са подходящи както шунка, така и варено свинско с бекон. Трябва да е ароматно сочно месо. Нарежете го на средно големи кубчета. Смелете питката с подобни кубчета.
Твърдото сирене се настъргва на едро ренде, зеленият лук се нарязва на ситно. Загрейте малко растително масло в тиган. В него запържете кубчетата шунка до златисто кафяво

След това извадете месото и запържете кубчетата хляб в масло със сокът от месото. Комбинирайте млякото и яйцата в отделна дълбока купа. Добавете сол и ароматни подправки към тази смес. Разбийте масата.
Изсипете зеления лук и настърганият кашкавал върху яйчената смес. Разбъркайте. Намажете тавата за печене с масло. Сложете питката в нея. Отгоре са на ред кубчетата шунка.
Изсипете яйчената смес във формата. Покрийте с фолио и приберете в хладилник за една нощ. Още на сутринта сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 25-30 минути.

Готовият пласт е покрит с апетитна златиста коричка. Невъзможно е да проверите готовността му с клечка за зъби, тъй като вътре трябва да е леко влажна. Между другото, това са основните съставки, които съставят американската запеканка . Западните домакини често добавят към тях лук, чушки и домати, листа от спанак, броколи и различни видове сирена, пише сайтът vijti.com.

Всичко е във вашите ръце!

Коментари (1)

Защо

Защо

30.11.2021 | 21:45

все трябва да се запържва?! Всички продукти може да се сложат в сурово състояние и за 25-30мин. са готови за консумация.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?