Следвайте ни

Вкусни и сочни бабини кюфтенца за обяд

viber icon

За да са вкусни едни кюфтенца, е важно да бъдат сочни. Затова използвайте два вида месо и малко хляб, напоен с мляко.

Необходими продукти:

500 гр. Свинско

500 гр. Телешко

2 гл. лук

1 бр. яйце

Няколко филии хляб

2-3 скилидки чесън

50 гр. Магданоз

Галета

Олио

Сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Накиснете филиите хляб в прясно мляко. Добре е да използвате стар хляб, а не пресен, защото в противен случай кюфтенцата ви ще станат лепкави. След това смесете двата вида кайма. Нарежете лука на ситно и го сложете към каймата. Добавете чесъна, който трябва да минете през преса. Слагате разбитото яйце и добавяте няколко лъжици майонеза. Изцеждате накиснатия хляб от млякото и го добавяте към каймата. Смесвате старателно всички съставки до получаването на хомогенна смес.

Формата и големината на кюфтенцата е по ваш избор. Може да добавите магданоз към тях. Овалвате кюфтетата в галетата и вече са готови за пържене.

Коментари (3)

Jon

Jon

12.10.2020 | 23:44

Nali po balgarski standart lyka e zabranen da se slaga v kiyftetata

Отговори
0 5
Пепа

Пепа

13.10.2020 | 08:09

Това с лука откъде го чухте, няма такова нещо, задължително се слага когато се приготвят в домашни условия!

Отговори
7 2
Lanski

Lanski

12.10.2020 | 17:00

Задължително трябва да са бабини !

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?