Следвайте ни

Вкусна закуска: Чудна баница РЕЦЕПТА

viber icon

Кой не обича да похапва баница? Това е една от любимите храни на всеки българин. Съществуват безброй рецепти за това тестено изделие, но днешната категорично ще впечатли дори най-взискателните домакини, препоръчват от actualno.com. 

Направата на сочната баничка е обвързана само с 3 продукта. Звучи изумително, но почакайте да видите крайния резултат. Убедени сме, че една тава ще ви се стори твърде малко и ще искате веднага след това да повторите.

 

Ето кои са 3 – те продукта, които ще са ви нужни:

• Половин пакет кори за баница;

• 6 яйца;

• 1 литър кисело мляко.

 

Как да я приготвим?

Ако искате баничката да стане наистина пухкава и мекичка, ще ви е нужна тава, чиито диаметър е близо 30 см. В случай, че не ви се намира такъв размер, можете да удвоите продуктите и да ползвате по-голям съд.

Започнете с разбиването на яйцата. Консистенцията трябва да наподобява гъст крем. Към тях прибавете киселото мляко и продължете да бъркате, докато двете съставки не сформират хомогенна смес.

Междувременно намажете тавата с олио или масло, както предпочитате.

Разстелете върху тавата две от корите, като се стараете те да покриват цялата повърхност, включително и борда.

След това нарежете на парчета нови 3 кори и започнете да ги потапяте в сместа. С тях сформирайте нов етаж и го покрийте с нови две сухи кори.

Това се повтаря, докато продуктите не свършат. Накрая баницата се покрива със суха кора, която играе ролята на капаче.

Задължително печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато забележите, че цветът на тестеното изкушение започва да се променя и е вече златист, покрийте с фолио и печете за още 10 минути.

Сервирайте баничката с чаша домашен айрян и й се насладете.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?