Следвайте ни

Вкусна вечеря: Пилешка яхнийка с картофи

viber icon

Необходими продукти: 

4 порции пилешко месо ( 2 бр. пилешко филе тип Пеперуда без кожа)
4-5 с. л. олио
1 глава лук (3-4-5 стръка пресен лук)
1 червена пиперка
1 средно голям морков
2-3 скилидки чесън
100 мл. бяло вино
200 г. домати от консерва (1 среден домат, настърган)
3-4 средни картофа
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. девисил
1 ч. л. царевично нишесте, разтворено в 50 мл. вода
магданоз за поръсване
вода, бульон около 500-600 мл.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и се запържва в тенджера за 2-3 минути в сгорещеното олио. Добавят се лука, чесъна, моркова и пиперката, нарязани на ситно. Запържват се заедно с пилето за 3-4 минути и се добавя виното. Изчаква се 2-3 минути да се изпари виното и се добавят доматите, червения пипер, картофите и девисила. Овкусява се със сол и щипка млян черен пипер.

Залива се с топла вода (бульон) колкото да се покрият продуктите и след като заври, температурата на котлона се намаля и яхнията се оставя да къкри на тих огън около 25-30 минути докато картофите са готови.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

06.08.2021 | 20:37

БЛАГОДАРЯ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?