Следвайте ни

Вкусна вечеря: Печени сарми с кайма и кисело зеле РЕЦЕПТА

viber icon

Продукти:

  • 1 кисела зелка
  • 400 г ориз
  • 250-300 г кайма
  • 1 морков
  • 1 стрък праз
  • ½ чаша олио
  • Сол на вкус
  • Червен пипер на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • 1 щипка джоджен
  • 1 щипка чубрица

 


Приготвяне:

Загрейте олиото в тенджера. В него задушете лука, моркова, праза. Разбъркайте. Добавете каймата и разбъркайте добре, докато стане на малки парченца. След като се запържат добре добавете ориза и разбъркайте. След като стане полупрозрачен, овкусете с червен пипер и добавете 1 чаша вода. Оставете да ври, докато оризът абсорбира водата.

Навийте сармите, като във всяко листо слагате по 1 супена лъжица от сместа. Подредете сармите в тава, намазана с олио. Полейте ги с още малко олио отгоре. Покрийте с няколко зелеви листа, за да не изгорят. Налейте малко вода в тавата. Печете на 180 градуса за около 1 час или докато оризът омекне напълно, пише az-jenata.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?