Вкусна вечеря! Лесни и чудни зелеви сарми РЕЦЕПТА
- 20.01.2021 | 17:15
- Marica.bg
- 11 263 прегледа
- 4 коментара
Свързани новини
Чудната вечеря на Тони! Свински гърди с кисело зеле
Нали знаете как е от изключителна важност една жена да може готви мусака? Е, аз бих казал, че е изключително важно всеки човек да може да си прави зелеви сарми. За мен това ястие е най-високо в кулинарната пирамида на българската кухня и е задължително да можем да си го направим, а не да чакаме на жената, мама, баба или друг човек да ни ги сготви.
Истината е, че и за сармите си има тънкости (иначе казано - пинизи), които ги правят по-хубави, като например да се сложат парчета пушен бекон в тавата или пък сланина, за да станат те още по-меки и благи.
Вариантите са много, като дори съм виждал сарми да се сервират с кисело мляко. Ако питате всички българи как най-добре се правят сарми, сигурно ще получите все различни отговори. За себе си съм открил най-простата и лесна вариация, която практикувам още от студент. Можете да я видите по-долу:
Продукти, които ни трябват за рецептата:
1 пакет кайма
1 лук
черен пипер, сол
зелеви листа
Начин на приготвяне на зелевите сарми:
Лукът се нарязва на парчета и се добавя към каймата. Разбърква се добре и се добавят подправките. Зелевите листа трябва да бъдат по-големи. Във всяко се поставя с лъжица от сместа и са навиват стегнато на руло.
Нареждат се в дълбока тенджера. Когато се поставят всички зелеви сърми, в тавата се изсипва вода, докато тя не покрие сърмите, пише actualno.com. В тенджерата се слага голяма чиния отгоре върху сармите.
Тенджерата се поставя да ври за около час на печката. Долива се вода, ако водата се е изпарила.
Надявам се, че рецептата ще ви хареса и ще я ползвате. Аз лично съвсем скоро правих и всички останаха супер доволни. Вярвам, че така ще бъде и с всички, които решат да я опитат.
Коментари (4)
Иван
21.01.2021 | 12:32Лука и каймата се запържват.Слага се и ориз и чубрица.Подреждат се в тава леко се посолват с червен пипер малко олио и вода.Отгоре леко се запича зелето .
Уточнете се
21.01.2021 | 12:06В дълбока тенджера нареждаме сърмите а какво заливаме в тавата? И колко грама е един пакет кайма?
Биби
21.01.2021 | 03:38Никъде не видях ориз в рецептата. И после как.... *лука на парчета прибавяме към каймата*??? Няма нищо всички знаем, ама другия път чети преди да изпратиш
Тони
20.01.2021 | 18:47Замени кромида с праз!
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни