Следвайте ни

Вкусна вечеря: Хрупкави пилешки дробчета с чеснов сос РЕЦЕПТА

viber icon

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

пилешки дробчета - 500 г

брашно - 6 с.л. бяло

царевично брашно - 3 с.л.

олио - за пържене

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

 

ЗА СОСА

майонеза - 6 с.л.

кисело мляко - 3 с.л.

чесън - 2 скилидки

сол - 1/3 к.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете дробчетата и ги нарежете на две. Накиснете го в студена вода поне за час. След което ги измийте отново много добре под течаща вода. Отцедете в гевгир.

В дълбока купа смесете двата вида брашно. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Загрейте в тиган олио.

Всяко дробче, преди да го поставите да се пържи, набрашнете хубаво и изтупайте леко ненужното.

Внимателно поставяме набрашнените дробчета и пържим до готовност. Готовите дробчета поставете в чиния, застлана с домакинска хартия. Тя ще поеме излишната мазнина от тях.

За чесновия сос смесете майонезата и киселото мляко, пише gotvach. Овкусете с пресованите скилидки чесън и сол на вкус. Разбъркайте добре и поставете в подготвяща купа за сервиране.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?