44
Следвайте ни

Вкусна неделна закуска: Домашна вита баница РЕЦЕПТА

viber icon

Пробвайте тази чудна рецепта за домашно приготвена вкусна вита баница.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За тестото:

600 г брашно

1 ч.л. сол

20 г прясна мая

1 ч.л. захар

120 мл топло прясно мляко

3 яйца

За плънката:

300 г сирене

2 яйца

5 с.л. кисело мляко

200 г краве масло

За намазване:

1 яйце

2 с.л. вода

50 г масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Отделяме 1/3 от брашното. Пресяваме останалите 2/3 със солта и правим кладенче в средата. Разтваряме маята и захарта в прясното мляко, покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за 15 мин. Изсипваме я в кладенчето заедно с разбитите яйца. Замесваме меко тесто. Поставяме го в поръсена с брашно купа, покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.

Разделяме тестото на 12 еднакви топки. Разточваме всяка на малка кора, намазваме я обилно с разтопеното масло за плънката, покриваме с втора и разточваме на тънко на възможно най-голяма кора. Разпределяме от плънката, приготвена от сиренето, яйцата и киселото мляко. Навиваме кората на руло. Така процедираме и с останалите топки тесто.

Поставяме ги в намазнена с олио кръгла тава, като ги оформяме подобно на охлюв. Намазваме баницата с разбитото с малко вода яйце, разпределяме останалото 50 г масло, нарязано на малки кубчета. Печем в загрята фурна на 200° за около 40 мин. След като е готова баницата, напръскваме я с малко студена вода, за да омекне, и я завиваме с кърпа.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?