Следвайте ни

Вкусна и лесна вечеря: Хрупкаво пиле с бира РЕЦЕПТА

viber icon

Пилешкото месо е сред най-достъпните на пазара. То винаги е добра идея, когато посрещаме гости, а не разполагаме с време или искаме да зарадваме семейството с по-пищна вечеря, пише retro.bg.

Приготвя се лесно и не му е необходим дълъг престой във фурната, а тайната на златната коричка са правилните подправки.
 

ПРОДУКТИ: 1 пиле, 150 г краве масло, 3-4 стръка мащерка, 1/3 връзка див лук, кората от 1 лимон, 500 мл бира, сол и черен пипер на вкус.


ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Пилето се измива и се подсушава. Кожата се отделя от месото с пръсти. 100 г от маслото (оставено на стайна температура), се разбърква с наситнения див лук, мащерката и настърганата кора от лимона.

Между кожата на пилето и месото се намазва от маслената смес. Пилето се слага в тава със скара, облива се с половината от бирата и се овкусява със сол и черен пипер. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 150 градуса фурна без вентилатор за 1 час и 30 минути.

На всеки 15-20 минути се отвива и се маже с останалите масло и бира, предварително смесени. Сосът от печенето се сервира в купичка с пилето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай