Вкусна и лесна вечеря: Хрупкаво пиле с бира РЕЦЕПТА
- 22.01.2021 | 17:00
- Marica.bg
- 8239 прегледа
- 0 коментара
Пилешкото месо е сред най-достъпните на пазара. То винаги е добра идея, когато посрещаме гости, а не разполагаме с време или искаме да зарадваме семейството с по-пищна вечеря, пише retro.bg.
Приготвя се лесно и не му е необходим дълъг престой във фурната, а тайната на златната коричка са правилните подправки.
ПРОДУКТИ: 1 пиле, 150 г краве масло, 3-4 стръка мащерка, 1/3 връзка див лук, кората от 1 лимон, 500 мл бира, сол и черен пипер на вкус.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Пилето се измива и се подсушава. Кожата се отделя от месото с пръсти. 100 г от маслото (оставено на стайна температура), се разбърква с наситнения див лук, мащерката и настърганата кора от лимона.
Между кожата на пилето и месото се намазва от маслената смес. Пилето се слага в тава със скара, облива се с половината от бирата и се овкусява със сол и черен пипер. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 150 градуса фурна без вентилатор за 1 час и 30 минути.
На всеки 15-20 минути се отвива и се маже с останалите масло и бира, предварително смесени. Сосът от печенето се сервира в купичка с пилето.
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни