Вкусна и бърза закуска: Лесна баница с кайма РЕЦЕПТА
- 05:00, 22.07.2022
- 526
- 0
Продукти за рецептата:
3/4 чаена чаша с олио
1/4 чаена чаша вода
Брашно (колкото поеме)
750 грама телешка кайма
Масло
Бял лук
Черен пипер (на вкус)
1/4 чаена лъжичка сода
Сол
Как се приготвя баницата с кайма?
На първо място трябва да направим плънката за баницата, която е с каймата. Запържете телешката кайма в масло като добавите ситно нарязан бял лук (на вкус) и поръсите с млян черен пипер (също на вкус). Когато това е готово е време да направим тестото. За него сложете в тенджера олиото и водата да варят заедно, добавете щипка сол и 1/4 чаена лъжица сода. Когато заврат ги свалете от огъня. В горещата смес сипвайте брашно и бъркайте докато не стане с консистенция на тесто.
След това разделете тестото на две части. Разточете едната с големината на тавичката, в която ще печете баницата. Сложете я вътре и равномерно разпределете готовата плънка от кайма и лук. След това разточете другата половина от тестото и покрийте каймата. С вилица направете дупки по цялата дължина на горния пласт тесто. Печете на умерено гореща фурна, пише actualno.com.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни