1939

Вкусна и бърза закуска: Лесна баница с кайма РЕЦЕПТА

Знаем, че всички обичаме баница и в България това е едно от ястията, което е поставено на пиедестал.
 
В тази статия ще ви дадем идея за много вкусна баница с кайма, която става за кратко време. Рецептата е много лесна, така че може да се направи дори от начинаещи готвачи. Вижте как става и какви продукти ви трябват:
 
 

Продукти за рецептата: 

3/4 чаена чаша с олио 

1/4 чаена чаша вода

Брашно (колкото поеме)

750 грама телешка кайма

Масло 

Бял лук 

Черен пипер (на вкус) 

1/4 чаена лъжичка сода

Сол

 

 

Как се приготвя баницата с кайма?

На първо място трябва да направим плънката за баницата, която е с каймата. Запържете телешката кайма в масло като добавите ситно нарязан бял лук (на вкус) и поръсите с млян черен пипер (също на вкус). Когато това е готово е време да направим тестото. За него сложете в тенджера олиото и водата да варят заедно, добавете щипка сол и 1/4 чаена лъжица сода. Когато заврат ги свалете от огъня. В горещата смес сипвайте брашно и бъркайте докато не стане с консистенция на тесто. 

След това разделете тестото на две части. Разточете едната с големината на тавичката, в която ще печете баницата. Сложете я вътре и равномерно разпределете готовата плънка от кайма и лук. След това разточете другата половина от тестото и покрийте каймата. С вилица направете дупки по цялата дължина на горния пласт тесто. Печете на умерено гореща фурна, пише actualno.com. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?