1939

Вкусен тутманик за закуска по бабина РЕЦЕПТА

Чудно предложение за традиционна закуска, която ще ви накара да си оближете пръстите.

Необходими продукти: 

брашно - 600 до 700 г

сол - 2 ч.л.

вода - 200 мл хладка

яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)

кисело мляко - 2 с.л. 
олио - 2 с.л.

захар - 1 с.л

мая - 1/2 кубче свежа /1 пак. суха мая

сирене - /по желание/

сусам - за поръсване

олио - за между корите

Начин на приготвяне:

Замесвам тестото и оставям да почине 40 минути. След това деля на 4 части и всяка разточвам на кора.

Нареждам ги една върху друга, като между тях намазвам обилно с олио.

Така подредени корите режа на ленти с ширина около 3 см. Всяка усуквам леко и ги редя в същата поредност в тава с хартия за печене.

Отново оставям оформеният тутманик да втаса и изпълни тавата. Намазвам го със смесения жълтък с няколко капки олио, поръсвам със сусам. Пека на горен и долен реотан на 180° до готовност. Ако започне да прегаря отгоре, го покривам с алуминиево фолио.

Изпечената усуканица оставям за 5 минути в тавата и покрит с кърпа.

После го изваждам от тавата и оставям върху скара, покрита с кърпа, пише actualno.com.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?