1553

Вкусен мъфин за ЗАКУСКА! Омлет с бекон и кашкавал РЕЦЕПТА

Тази рецепта е много лесна и бърза за приготвяне. А омлета ще ви стане любима закуска.

 

Неободими продукти:

  • яйца 5 броя
  • бекон 100 грама
  • кашкавал 100 грама
  • сушени домати 5 броя
  • розмарин 1 чаена лъжица

 

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е изборът и подготовката на продуктите. Рецептата за омлет с бекон и кашкавал дава поле за импровизации и промени.

Кашкавалът  може да се замени с настърган пармезан, ементал или друго твърдо ароматно сирене. Нарязвате бекона на кубчета, сушените домати на ситно, а кашкавала настъргвате. Може да ползвате пресен или сушен розмарин, но и в двата случая трябва да е нарязан на стино.

Разбърквате бекона, кашкавала, доматите и розмарина в купа. Най-добре е да ползвате силиконова форма за мъфини, която леко да намажете с олио. Във всяко гнездо на формата слагате от сместа.

След това разбивате яйцата и във всяко гнездо от формата върху останалите продукти доливате от разбитите яйца, пише supichka.com. Печете в предварително загрята на 180 градуса фруна за около 20 минути, докато придобият апетитен златис цвят.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?