Вкусът на лятото: Тайната РЕЦЕПТА за тиквички по гръцки със златиста коричка
- 17:45, 25.06.2022
- 3178
- 1
Тиквичките по гръцки са любимото ни хрупкаво кулинарно удоволствие през лятото. Днес ще ви издадем най-старата рецепта, която не е била разкривана до този момент.
Ето какви продукти са нужни за тиквичките по гръцки:
• тиквички - 5 бр.;
• брашно от лимец - 100 г;
• царевично брашно - 2 с.л.;
• подправка сулваки - 1/2 с.л.;
• зехтин.
Начин на приготвяне:
Тиквичките се мият, подсушават и след това се прибират в хладилника за около един час. Когато мине това време, се премахват дръжките и върховете им, режат се на колелца, без да се белят.
Лесна и вкусна рецепта за тиквички с пармезан
В чиния се разбъркват брашното от лимец, царевичното брашно и подправката сулваки. Трябва да се получи еднородна смес, пише actualno.com. Тиквичките се овалват в сместа и се оставят за 10 минути на дървена дъска.
Когато тиквичките престоят върху дъската за 10 минути, се потапят в купа със студена вода и след това се слагат в сгорещения зехтин да се пържат.
Когато станат златисти и от двете страни, се вадят от сгорещената мазнина. Слагат се в чиния, покрита с кухненска хартия, за да може излишната мазнина да се отцеди.
Тиквичките се поднасят топли на трапезата. Може да ги сервирате с млечен сос или друг по ваш избор. Това е най-старата рецепта за тиквички по гръцки, която си струва да опитате!
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни