1553

Вкусът на лятото: Тайната РЕЦЕПТА за тиквички по гръцки със златиста коричка

Тиквичките по гръцки са любимото ни хрупкаво кулинарно удоволствие през лятото. Днес ще ви издадем най-старата рецепта, която не е била разкривана до този момент.

Ето какви продукти са нужни за тиквичките по гръцки:

• тиквички - 5 бр.;

• брашно от лимец - 100 г;

• царевично брашно - 2 с.л.;

• подправка сулваки - 1/2 с.л.;

• зехтин.

Начин на приготвяне:

Тиквичките се мият, подсушават и след това се прибират в хладилника за около един час. Когато мине това време, се премахват дръжките и върховете им, режат се на колелца, без да се белят.

Лесна и вкусна рецепта за тиквички с пармезан

В чиния се разбъркват брашното от лимец, царевичното брашно и подправката сулваки. Трябва да се получи еднородна смес, пише actualno.com. Тиквичките се овалват в сместа и се оставят за 10 минути на дървена дъска.

Когато тиквичките престоят върху дъската за 10 минути, се потапят в купа със студена вода и след това се слагат в сгорещения зехтин да се пържат.

Когато станат златисти и от двете страни, се вадят от сгорещената мазнина. Слагат се в чиния, покрита с кухненска хартия, за да може излишната мазнина да се отцеди.

Тиквичките се поднасят топли на трапезата. Може да ги сервирате с млечен сос или друг по ваш избор. Това е най-старата рецепта за тиквички по гръцки, която си струва да опитате!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мая

Мая

26.06.2022 | 08:58

Защото си нямаме по български? Тънкостта е само в брашното- царевично и няма нужда от никакво престояване и топене в студена вода. След това гърците ги правят почти като чипс и тиквичката не се усеща. Почудихте се какви измишльотини да публикувате. Другото е, че много често снимката ви няма нищо общо с рецептата.

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?