Вкус от детството: Пухкави и вкусни милинки РЕЦЕПТА
- 05:03, 09.11.2024
- 16:58, 09.11.2024
- 23 218
- 0
Какво ще кажете този уикенд да изненадате семейството си с едни безобразно вкусни, меки и пухкави милинки? Днес ще ви зарадваме с много лесна рецепта и всяка домакиня би се справила с приготвянето на закуската от детството ни, пише actualno.com.
за тестото
- мая - 1/2 кубче (21 г)
- брашно - около 1 кг
- захар - 2 ч.л.
- вода - 500 мл (хладка)
- сол - 1 с.л.
смес за оформяне
- олио - 50 мл
- масло - 50 грама
- заливка
- сирене - 250 грама
- яйца - 3 броя
- олио - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Омесете меко тесто с продуктите от списъка. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва на топло място. След час или малко повече може спокойно да преминете към оформянето на топчета.
В купа смесете олиото и разтопеното масло и всяко топче потапяйте в сместа. След това подреждайте в тава, покрита с хартия за печене или намазана с олио.
Когато приключите с оформянето на топчетата, оставете ги да втасат повторно.
В дълбока купа разбийте яйцата, натрошеното сирене и олиото. Сместа разпределете върху топчетата. Оставете ги за няколко минути, за да имат време да поемат от сместа и след това сложете да се пекат. Печете до появата на златиста коричка.