Следвайте ни

Визията преди всичко: Цветина цъфти, докато готви

viber icon

Кухнята вече не е място за застаряващи домакини с мазни престилки. Днешната готвачка изглежда секси, особено ако е попфолк певица. Вярна на максимата, че външният вид продава, Цветина показва не само прелестни ястия, но и изящни форми. Така, дори да не  се получат кулинарни шедьоври, ефектната визия в кухнята компенсира неудачите. Според нея всяко ястие трябва да се готви в много любов и музика. Винаги пее, когато се върти из кухнята. Изпълнителката си хапва от всичко, но по-малко. Обича здравословните ястия, но от време на време си позволява да се изкушава с тестени изделия и сладко.

Сьомга с лимец и винен сос

Продукти: зехтин, 20 г лимец, 20 г черен ориз, 200 г сьомга филе, масло, бяло вино, лайм, сол, черен пипер, магданоз, див лук, кълнове, рукола

Сьомгата се приготвя на пара за 12 минути или в леко подсолена вряща вода за същото време. Ако се спрем на втория вариант, поставяме филето във водата, която ври, а след това готвим, без да позволяваме да заври отново. Лимецът е хубаво да престои цяла нощ във вода, след което го сваряваме. Сваряваме и черния ориз и ги смесваме, като овкусяваме със сол и зехтин. От бялото вино, лайма и маслото приготвяме сос. Оформяме ястието в подходяща чиния - сьомгата, черния ориз с лимец, кълновете и руколата, и ги заливаме с винения сос.

Още интересни материали четете в рекламното издание "Марица Кухня".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?