Веган "пилешки крилца" с чеснов сос РЕЦЕПТА
- 17:15, 03.02.2025
- 17:34, 03.02.2025
- 5069
- 0
Добър апетит!
Съставки
250 г. гъби кладница
120 мл. овесено мляко
50 г. брашно от нахут или овесено брашно, без глутен
За панировката:
80 г. смлени овесени ядки, без глутен, не съвсем фино
морска сол
1/2 ч.л. пушен пипер
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. кимион
За чесновия сос:
1/2 ч.ч. сурово кашу, накиснато в гореща вода за 20 мин.
1/2 сурова тиквичка
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен копър
сокът на 1/2 лимон
морска сол
вода
Как да приготвим
Разделете гъбите кладница на по-малки парчета. Смесете в купичка безглутеновото брашно и овесеното мляко и разбъркайте, докато се смесят добре. Отделно смесете смлените овесените ядки и подправките.
Потопете всяко парче гъба първо в сместа от брашно и мляко и след това оваляйте в панировката, пише kulinarenblog.bg.
Подредете "крилцата" върху хартия за печене и поставете в еърфрайера. Печете на 180 градуса за 12-15 минути, като от време на време ги обръщайте.
За чесновия сос сложете в блендер изплакнатото кашу, заедно с останалите съставки. Разбийте до гладък сос. Долейте вода, докато достигнете желаната гъстота.