4020

Веган "пилешки крилца" с чеснов сос РЕЦЕПТА

Добър апетит!

Съставки
 
250 г. гъби кладница
 
120 мл. овесено мляко
 
50 г. брашно от нахут или овесено брашно, без глутен
 
За панировката:
 
80 г. смлени овесени ядки, без глутен, не съвсем фино
 
морска сол
 
1/2 ч.л. пушен пипер
 
1 ч.л. лук на прах
 
1 ч.л. чесън на прах 
 
1/2 ч.л. кимион
 
За чесновия сос:
 
1/2 ч.ч. сурово кашу, накиснато в гореща вода за 20 мин.
 
1/2 сурова тиквичка
 
2 скилидки чесън
 
1/2 връзка пресен копър
 
сокът на 1/2 лимон
 
морска сол
 
вода
 
Как да приготвим

Разделете гъбите кладница на по-малки парчета. Смесете в купичка безглутеновото брашно и овесеното мляко и разбъркайте, докато се смесят добре. Отделно смесете смлените овесените ядки и подправките.

Потопете всяко парче гъба първо в сместа от брашно и мляко и след това оваляйте в панировката, пише kulinarenblog.bg. 

Подредете "крилцата" върху хартия за печене и поставете в еърфрайера. Печете на 180 градуса за 12-15 минути, като от време на време ги обръщайте.

За чесновия сос сложете в блендер изплакнатото кашу, заедно с останалите съставки. Разбийте до гладък сос. Долейте вода, докато достигнете желаната гъстота.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?