Следвайте ни

Вечерята за събота: Пържени чушки с доматен сос

viber icon

Всички ги обичат!  Бърза лятна манджа за събота вечер, пише в. "Телеграф". 

 

ПРОДУКТИ:

- 12 дълги зелени чушки

- 1 кг домати

- 1 голяма глава лук

- 3 скилидки чесън

- 1/2 връзка магданоз

- 1/2 ч. л. захар

- олио за пържене

- сол на вкус

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

1. Чушките се пържат в олио до зачервяване. Охлаждат се и се обелват.

2. Доматите се белят и се нарязват на дребни кубчета. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват леко в малко олио.

3. Добавят се доматите, поръсва се малко сол и се оставят да къкрят на умерен огън, до сгъстяване на соса – около 15 минути. Накрая се поръсва захарта, разбърква се и съдът се сваля от огъня.

4. Чушките се подреждат в плато, поръсват се с малко сол и в средата се сипва сосът. Поръсва се с наситнения магданоз.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

инж.ХрАн.Сбиркова Канавос

инж.ХрАн.Сбиркова Канавос

21.06.2021 | 12:32

НЕ РАЗБРАХ КОГА ЗЕЛЕНИТЕ ЧУШКИ СТАНАХА ЧЕРВЕНИ ПРИ ПЕЧЕНЕ ИЛИ ПРИ БЕЛЕНЕ??

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?