Вечеря за гладници: Пилешки дробчета по селски
- 15.02.2021 | 18:15
- Marica.bg
- 19 974 прегледа
- 0 коментара
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 500 г пилешки дробчета
• 2-3 глави лук
• 2-3 бр. чушки
• 2-3 бр. моркови
• 2-3 бр. домати
• 5-6 скилидки чесън
• олио
• чубрица
• магданоз
• брашно
• 1 ч.ч. вино
• сол
• черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Дробчетата се измиват и се подсушават. Овалват се в брашно и се слагат в добре намазнена с олио тава. Поставят се в загрята на 250 С фурна и се запичат, докато се нарежат зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите се настъргват. Изважда се тавата с дробчетата, отгоре се слагат всички зеленчуци, подправя се със сол, черен пипер и чубрица, налива се една чаша вино и една чаша вода и се слага отново във фурната. Пече се 30-40 минути. Поднася се поръсено с нарязан пресен магданоз.
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни