3906

Вечеря с вкус от Мексико: Неустоима кесадия с четири вида сирена РЕЦЕПТА

Тази вечер пригответе нещо различно за всички у дома. Името на кесадията идва от мексиканското queso - кашкавал, с който е напълнена. Добрите готвачи предлагат най-различни и разнообразни възможности за пълнеж, но крайният резултат винаги е един и същ - неустоим вкус. Вегетарианските предложения не могат да отстъпят на тези с месо - затова кесадията е предпочитана от много хора - предлага на всеки по нещо. 

Необходими продукти:

4 тортили
50 г синьо сирене
100 г топено сирене
100 г кашкавал
100 г моцарела

 

Днешната рецепта е със сирена - ето какви са стъпките при приготвяне

Първа стъпка от рецептата е да натрошите синьото сиренето.  Топеното сирене се нарязва на ситно. Кашкавалът и моцарелата се настъргват. Всички сирена се смесват и при нужда се подправят с подправки по избор.

В загрят тиган се слага 1 тортила. Разпределя се половината плънка със сирената и се слага втората тортила. Когато кеседията се запече, се обръща и от другата страна, пише actualno.com.

Когато сиренето се разтопи - кесадията може да се измести в чиния и да се нарежете на триъгълници. Така приготвяте и втората. Сервирате ги топли.

Приятен апетит!

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?