1939
Следвайте ни

ВЕЧЕРЯ, която се топи в устата: Ароматно свинско по ловджийски

viber icon

С настъпването на есента е време отново да се обърнем към рецептите със свинско, а тази ще ви стане любима заради крехкостта на месото и чудния вкус.

Продукти:
1,600 кг свински врат без кост
300 г ориз
3 глави лук
600 г пресни гъби
2 моркова
1 малка глава целина
300 г бекон
8 кисели краставички
сол, черен пипер
500 мл зеленчуков или месен бульон
2 супени лъжици брашно
 
Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, овкусява се със сол и черен пипер. Запечатва се добре в тиган с незалепващо покритие. Отделно в друг тиган задушаваме нарязаните лук и бекон. След това към тях добавяме и морковите, целината.

Когато зеленчуците омекнат слагаме киселите краставички, доливаме бульон, добавяме и брашното, за да сгъстим соса и овкусяваме със сол и черен пипер. Когато сосът се сгъсти, слагаме в него месото. Ястието се готви до пълна готовност на месото. Сервира се върху сварен ориз.

Рецептата е предоставен от шеф-готвач Борис Колаксъзов, пише az-jenata.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сиси

Сиси

07.10.2021 | 23:22

Какво правим с гъбите?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?