Вечеря "да си оближеш пръстите": Спагети със сметаново-гъбен сос
- 05.02.2021 | 21:45
- Marica.bg
- 13 480 прегледа
- 0 коментара
Свързани новини
Вкусно предложение: Италиански спагети с домати и босилек РЕЦЕПТА
5 здравословни идеи за късна вечеря
Гурме здравословни храни на фермерския фестивал в УХТ
Спагети инженеринг: Гимназисти правят купол с паста №6
Пастата винаги е добър избор за хапване, а тази бърза рецепта за спагети със сметаново-гъбен сос ще ви накара да си оближете пръстите.
Необходими продукти за 4 порции:
600 гр гъби
8 скилидки чесън
200 мл течна сметана за готвене
100 мл пълномаслено мляко
400 гр спагети
зехтин екстра върджин
сол
смлян черен пипер
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите, като се уверите, че по тях няма полепнала пръст. Отделете пънчетата и обелете шапките им. Нарежете и едните, и другите на сходни по размер парчета.
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.
Подгрейте малко зехтин Екстра Върджин в широк тиган и добавете чесъна. Преди да добие златистокафяв цвят, добавете гъбите, сол и пипер на вкус и запържете на среден огън в продължение на 10 минути.
Добавете течната сметана и млякото, повишете мощността на готварския плот, така че всичко да заври бързо и вкусовете да се смесят добре. Отместете от котлона и оставете за момент.
Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Отцедете ги, като оставите малко от водата за варене.
Изсипете спагетите в тигана със соса, разбъркайте и ако се налага, разредете леко със запазената от варенето вода. Сервирайте непосредствено след приготвяне, като не забравяте да добавите и няколко листенца пресен магданоз, пише iwoman.bg.
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни