Следвайте ни

Вечеря "да си оближеш пръстите": Спагети със сметаново-гъбен сос

viber icon

Пастата винаги е добър избор за хапване, а тази бърза рецепта за спагети със сметаново-гъбен сос ще ви накара да си оближете пръстите.

Необходими продукти за 4 порции:

600 гр гъби

8 скилидки чесън

200 мл течна сметана за готвене

100 мл пълномаслено мляко

400 гр спагети

зехтин екстра върджин

сол

смлян черен пипер

пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете гъбите, като се уверите, че по тях няма полепнала пръст. Отделете пънчетата и обелете шапките им. Нарежете и едните, и другите на сходни по размер парчета.

Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.

Подгрейте малко зехтин Екстра Върджин в широк тиган и добавете чесъна. Преди да добие златистокафяв цвят, добавете гъбите, сол и пипер на вкус и запържете на среден огън в продължение на 10 минути.

Добавете течната сметана и млякото, повишете мощността на готварския плот, така че всичко да заври бързо и вкусовете да се смесят добре. Отместете от котлона и оставете за момент.

Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Отцедете ги, като оставите малко от водата за варене.

Изсипете спагетите в тигана със соса, разбъркайте и ако се налага, разредете леко със запазената от варенето вода. Сервирайте непосредствено след приготвяне, като не забравяте да добавите и няколко листенца пресен магданоз, пише iwoman.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай