1939
Следвайте ни

ВЕЧЕРЯ да си оближеш пръстите: Пилешко с бира и чесън в йенска тенджера

viber icon

Тази рецепта е идеална за работната седмица, защото се приготвя бързо, но е изключително вкусна и ароматна.

Необходими продукти:

пилешки – 4 бр. бутче или подбедро
подправка за пиле – 1 с.л.
чесън – 1 скилидка
краве масло – 20 г
бира – 1 к.ч.
олио – 2 с.л.
сол
Начин на приготвяне:

За тези печени пилешки бутчета пилешкото месо се измива отцежда се и се подсушава. Поставя се в тавичка и се овкусява с подправката за пиле и солта. Полива се с 2 с.л. олио.

Обърква се. Поръсва се с черния пипер и се остава за 1 час да поеме ароматите. Премества се в йенска тенджера. Нарязва се чесънът, пише struma.bg. Отгоре върху пилето се нарязва кравето масло.

Налива се бирата, похлупва се с капака и се поставя във фурната. Включва се на 250°C и се пече 1 час и половина, да се получи златиста коричка на апетитното печено пиле.

Сервираме със салата по избор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?