Следвайте ни

ВЕЧЕРЯ да си оближеш пръстите: Печени пресни картофки с пилешки крилца

viber icon

Страхотна вечеря, която върви чудесно със студена бира за летните вечери.

Необходими Продукти
пилешки крилца - 500 г
картофи - 1 кг пресни
зехтин - 30 мл. с аромат на чесън
хималайска сол - 1 ч.л.
мед - 1 ч.л.
джинджифил - 1/2 ч.л., смлян
черен пипер - според нуждите
чесън - 1/2 ч.л. на прах

Начин на приготвяне
Поставете пилешките крилца в съд и ги подправете с черен пипер, чесън на прах, хималайска сол. Разбъркайте добре, след което покрийте всяко крило с мед и ги поставете в тава за печене.

Само измиваме пресните картофчета и ги слагаме в зехтин, добавяме сол и разбъркваме, след което ги поставяме при крилцата, които вече са в тавата.

Включете фурната да се загрее, а след няколко минути сложете тавата във фурната да се пече половин час при 250 градуса.

Печените пресни картофи с пилешки крилца се сервират със сезонна салатка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?