Следвайте ни

Вълшебни мъфини с бял шоколад и малини

viber icon

Събота е време за излежаване и почивка. В събота можем да си позволим да се поглезим с дълго кафе и вълшебна закуска. А какво по-вълшебно от мъфини.

Майките ни и бабите ни не са приготвяли такова нещо. И жалко, защото това са малки индивидуални кексчета, които могат да се приготвят с различни вкусове и пълнежи.

Думата muffin се появява в Британия около 11-ти век и произхожда от френското moufflet, което означава мек. Английските мъфини са малки кръгли хлебчета от тесто с мая, които се сервират обикновено на закуска. Комбинират се с типичната английска закуска – бекон, пържени яйца и наденички.

Рецептата, която представяме, е на Йоана от "Кухнята на Йоана" и може да добавите към събраните от вас до момента.  Интригуващо е съчетанието от бял шоколад и малини. Шоколадът е разтопен в самото тесто и когато си отхапваш от малкото кексче усещаш плътния му и наситен вкус. Малинката, поставена в центъра на всяко кексче, допълва вкуса и е като „черешката на тортата“.

Продукти:

150 г бял шоколад
200 г масло
3 яйца
150 г захар
200 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
ванилова есенция
150 г пресни малини

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C.

Начупете шоколада на парчета и заедно с маслото го разтопете на водна баня.

След като се разтопят, ги оставете да се охладят.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Към тях прибавете разтопения шоколад с маслото. Сипете и предварително пресятото брашно с бакпулвера. Всичко се разбъркайте добре.

Намажете формите за мъфини с масло. Запълнете ги със сместа около 2/3 от обема им. В центъра на всяко кексче поставете по една малинка. Ако формите са по-големи, сложете повече. 

Печете около 25 минути. Преди да ги извадите, ги оставете да изстинат. 

Voila! Време е за ядене.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?