3906

В Деня на пицата: Домашна РЕЦЕПТА на любимото ястие

На 9 февруари честваме Националния ден на пицата. През 2000 година празникът се отбелязва за първи път, но не е ясно откъде е тръгнал. В този ден се празнува любимата тестена храна на мнозина – изпечена и с доматен сос. А вариациите за топинг и аранжировка варират според вкуса – от месни, вегетариански, класически до някои по-смели – с пържени картофи, кренвирши и ананас. 

Отбележете Деня на пицата като си я приготвите и хапнете поне две парчета.

Необходими Продукти

кисело мляко - 1 кофичка
сода за хляб - 1 ч.л.
брашно - 500 г
яйца - 3 броя
олио - (за да си намажете тавата)
сол - 1 ч.л.
колбас - кренвирш/салам/шунка(по - избор)
кисели краставички - 150 г
маслини - 150 г по - избор
доматен сок - 600 г
кашкавал - 200 г или сирене

 

Начин на приготвяне


1. В киселото мляко се слага содата за хляб и се разбърква. След това получената смес се прибавя към брашното, прибавят се яйцата и 1 ч.л. сол.И се разбърква.

2. Изсипваме тестото във вече намазаната с олио тава и прибавяме доматения сок. След това разпределяме нарязаните кренвирши, кашкавал, маслини, киселите краставички и т.н.(всичко нарязано на тънки ленти), пише gotvach.bg.

3. Пицата се пече на 250 градуса за 40-45 минути, като при нужда и недопечена пица повече.

 

Насладете се!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?