1939
Следвайте ни

Уникално вкусни и пухкави бутер охлювчета за ЗАКУСКА

viber icon

Невероятна рецепта, която ще стане постоянен дом на трапезата ви, щом я пробвате веднъж.

Необходими Продукти
бутертесто - 500 г
лук - 2 бр.
зехтин - 2 с.л.
кайма - 250 г смесена
яйца - 1 бр., за покриване
яйца - 1 бр.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
брашно - малко
* мерки и количества
 
Начин на приготвяне
Размразете бутертестото при стайна температура за 1/2 час.

Загрейте олиото в тиган. Нарежете лука на кубчета.

Лукът се запържва в олиото до омекване.

Комбинирайте каймата с лука и оставете да къкри.

Добавете сол и черен пипер. Когато месото се обработи, охладете сместа, добавете яйцето и разбъркайте.

Сложете малко брашно върху работната повърхност и разточете бутертестото. Намажете бутертестото с пълнежа и навийте.

Нарежете парче с дебелина 2 см. Намажете вкусните бутерки с яйце и сложете върху намазнена хартия да се пече 20 минути на 200 °C.

Бутер охлювите с кайма са готови, пише gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?