Уникално вкусна закуска: Домашен течен шоколад с лешници
- 05:00, 07.04.2022
- 586
- 1
Няма да спрете да се усмихвате, ако си подсладите деня от сутринта с тази неустоима вкусотия!
Продукти:
1 чаша лешници
1 щипка сол
100 г тъмен шоколад, начупен
1 чаша подсладено кондензирано мляко
2 супени лъжици царевичен сироп
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Разпръснете лешниците в плитка тава с хартия. Печете за 10-15 минути, като от време на време разклащате тавата. Извадете лешниците от тавата и ги разтрийте с чиста кухненска кърпа, за да отстраните люспите. Оставете ги да изстинат напълно.
Смелете лешниците в кухненски робот заедно с 1 щипка сол, докато станат с консистенция на нещо като паста или около 8 минути, пише az-jenata.bg. Спирайте робота, за да обирате полепналите по стените му ядки и пускайте отново, докато получите желаната текстура.
На водна баня разтопете шоколада. Добавете кондензираното мляко и царевичния сироп. Разбъркайте много добре, за да се смесят напълно. Свалете от котлона и оставете да изстине малко. Смесете шоколада с лешниците и разбъркайте с лъжица или шпатула, докато се смесят изцяло.