Следвайте ни

Уникалната рецепта на "Марица": Пилешка яхния с чушки и лук

viber icon

Не, това не е традиционна рецепта за обичано от българите ястие. Нашата читателка Тони Тодорова ни подари тайната си за уникално вкусна вечеря - пилешка яхния с чушки и лук.

И разреши да я патентоваме като яхнията на "Марица". Тъй като е сезонът - нека зеленчуците са от градината.

 

Необходими продукти

5 чушки

5 глави сух лук

5 пресни домата 

Сварено месо - от половин пиле

Сол

Олио

 

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо предварително. Задушаваме чушките и лука, след като сме ги нарязали средно ситно. 

Слагаме месото при зеленчуците и сипваме обелените и настъргани домати. Слагаме сол. Затваряме капака и задушаваме около 15 минути, но може да пробвате по вкус.

Това е перфектната вечеря!

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Защо да е Марица

Защо да е Марица

12.09.2021 | 04:37

Това е пиле паприкаш Слага му се и много магданоз. Чудесно лятно ястие

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?