Уникален следобеден десерт: Торта Милка се топи в устата

Никой не отказва малко сладост от време на време, а този десерт просто ще се разтопи в устата ви, а като бонус се приготвя толкова лесно, че дори, ако нямате опит, ще се справите блестящо.

Необходими продукти за блата:

2 яйца
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици брашно
1 ½ чаена лъжичка бакпулвер
1 ½ супена лъжица какао на прах
2 супени лъжици топла вода

Разбийте яйцата със захарта. Смесете брашното, какаото и бакпулвера в отделен съд, след което добавете към сместа от яйца и захар. Прибавете водата. Разбъркайте отново.

Изсипете сместа в малка форма за печене (с диаметър около 20 сантиметра) и печете на 180 градуса за 15 минути.

Когато блата се охлади, разрежете го на половина, за да получите 2 блата за тортата.

Необходими продукти за млечен крем:

670 милилитра мляко
70 грама нишесте
2½ супени лъжици захар
70 грама бял шоколад
170 грама маргарин със стайна температура
100 грама пудра захар

Разбъркайте 100 милилитра мляко със захарта и нишестето. Добавете останалото мляко и затоплете на котлона. Прибавете белия шоколад. Разбъркайте докато кипне и получите гъст крем.

Смесете маргарина с пудрата захар и добавете към охладения крем.

Необходими продукти за шоколадов крем Милка:

140 грама шоколад Милка
3 супени лъжици мляко
2½ супени лъжици захар
100 грама маргарин

Поставете всички продукти в купа и ги разтопете, докато получите хомогенна смес. Охладете.

Подредете тортата в следния ред: блат, млечен крем, шоколадов крем. Повторете два пъти и се наслаждавайте на този вкусен десерт, пише bukvarche.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вили

Вили

06.03.2021 | 18:14

Хубава торта, но защо маргарин???????? Моя съвет заменете с масло по безвредно от маргарина.

Отговори
4 0

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?