Уникален десерт: Печена торта от палачинки със сладко

Палачинковата торта е лесно разпознаваем десерт, но тук ви представяме една интересна друга интерпретация, която е сладка и се пече във фурна.

Необходими продукти:

 Прясно мляко  – 600 мл
 Брашно  – 2 ч.ч.
 Олио  – 1 ч.ч.
 Сол  – 1 щипка
 Извара  – 200 г
 Мармалад  – 200 г по избор
 Орехи  – 150 г
 Захар  – 1 ч.ч.
 Захар  – 1 ч.ч.
 Стафиди  – 30 г
 Какао  – 2 с.л. на прах
 Яйца  – 3 бр.
 Яйца  – 3 бр.
 Масло  – 1 с.л.


Начин на приготвяне

Приготвя се тесто за палачинки, като млякото се затопля, в него се разтварят захарта и солта, добавя се четвърт чаша олио, яйцата и брашното и всичко се смесва. Пържат се 18 палачинки.

Приготвя се плънката, като жълтъците се отделят от белтъците. Изварата се претрива през сито и се смесва с половината от захарта. Добавят се жълтъците и стафидите. Ореховите ядки се смилат и се смесват с 1 супена лъжица захар. Какаото се смесва с 1 супена лъжица захар, добавя се маслото.

Във висока тава, намазана с мазнина, се редят палачинки, като първата се маже с изварена смес, втората се ръси с орехи, третата се маже с какаова смес, четвъртата се маже с мармалад.

Така се редят, докато не се покрие с последната палачинка, която се намазва с мармалад. Десертът се пече 7 минути на 200 градуса. Белтъците и останалата захар се бият на сняг, разпределят се върху палачинките и се пекат още 4 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?