3906

Ухае на детство: Бисквитената торта с пухкав крем РЕЦЕПТА

Тази рецепта ухае на детство. Бисквитената торта с пухкав крем. Домашно приготвена, освен бюджетна е и много вкусна и може да бъде направена от всяка начинаеща домакиня.

 

Необходими продукти за бисквитена торта:


2 опаковки обикновени бисквити

100 г смлени орехи

за крема:

4 яйца

10 с.л. захар

6 с.л. брашно

1 пакетче ванилия

1 литър мляко прясно

1 пакетче масло

 

 

Начин на приготвяне:


Първо пригответе крема, като най-напред разбиете яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясно мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на топчета.

Сложете на котлона и варете, докато не се сгъсти кремът, като бъркате непрекъснато, за да не загори.

Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото. Бъркайте, докато се разтопи, пише actualno.com.

В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре със смлени орехи.

Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем отново. Приберете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ, за да стегне.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?