3906

Удоволствие за сетивата: Крехко телешко месце с фрикасе РЕЦЕПТА

Дори ако искате да отслабнете, но търсите рецепти, които ще ви запазят сити по-дълго, това е правилната. Следвайте всички стъпки, описани в рецептата и ще останете изумени от вкуса.

Обикновено рецептата за фрикасе се приготвя с пилешко месо, като се комбинира с кисело мляко, което й придава характерния цвят. Тази рецепта е част от традиционната българска кухня и се предава от поколение на поколение от години. Предлагаме ви да я опитате с телешко месо. Тъй като телешкото е малко по-тлъсто, то придава още по-силен вкус. В комбинация с кисело мляко, месото ще ви даде идеално ястие, на което да се насладите.

Необходими съставки:

500 грама говеждо месо
1 яйце
200 мл. кисело мляко
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици зехтин
Сол
Черен пипер
Пресен магданоз
Лимонов сок


Начин на приготвяне:

Първо почистете месото, а след това го посолете и го сложете в тенджера да се вари. Докато телешкото се задушава, налейте зехтина в тиган. Добавете брашното, оставете да покафенее, като разбърквате.

След това се сваля от котлона и се разрежда с малко от месния бульон (3-4 лъжици). Оставете настрана и разбийте яйцето и киселото мляко в купа. Изсипете брашното и разбъркайте до получаване на хомогенна смес, пише actualno.com.

След като месото се свари, вземете бульона и го сложете в дълбока тенджера. Добавете брашното с киселото мляко и яйцето, като бъркате непрекъснато, за да не станат бучки. Слагаме тенджерата на бавен огън и оставяме да поври няколко минути, като продължаваме да бъркаме.

След това нарежете свареното месо на парчета и за повече вкус може да го запържите с малко зехтин преди да го добавите в тенджерата. Накрая към супата се добавят лимонов сок, черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?