Турски бухтички, които ще ви станат любими
- 05:05, 17.04.2022
- 3054
- 1
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 3 с.л.
бакпулвер - 10 г
краве масло - 80 г разтопено
брашно - 220 г
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата на пяна. По ваша преценка изпозвайте миксер или ги разбъркайте на ръка с телена бъркалка.
В отделна купичка смесете киселото мляко с бакпулвера. Разбъркайте и оставете за десетина минути настрани.
Сместа ще шупне. След което добавете към яйцата.
Отново разбъркайте. Добавете разтопеното масло към сместа.
Пресейте брашното и започнете по лъжичка да го добавяте на етапи.
Получава се меко тесто. Разточете го на тънък лист и изрежете малко кръгчета.
Използвайте формички или гърлото на малка чаша.
Бухтичките изпържете в силно загрято олио.
Съда, в който ще ги пържите, трябва да е дълбок, а олиото да е поне 4 пръста.
Турските бухти трябва да се покрият изцяло от мазнината при пържете, пише actualno.com.
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни