Следвайте ни

Трябва ли да белим тиквичките?

viber icon

* Всички, които често приготвят картофени специалитети, знаят, че тези зеленчуци поемат много сол. Важно е обаче да не се прекалява с бялата подправка. За да е по-полезна храната, йодираната сол може да се замести с калиевата.


* При използването на магданоз в различни гозби е добре да се избягва използването на дръжките, тъй като при определена топлинна обработка тези жилки биха допринесли за по-горчив привкус на ястието.


* Повечето от полезните витамини в тиквичката се съдържат в кората. Вместо да се губи време в отделянето <210>, целият зеленчук може да се измие добре и да се използва за получаването на сместа за кюфтетата чрез настъргване на рендето. Важно е обаче получената маса да се изцеди добре през гевгира, за да стане по-бързо готова за готвене. 

* Не забравяйте, че всичко върви с чесън, ако не е крем карамел. Така че пригответе си навреме по една скилидка, за да не я пропуснете при приготвянето на веган кюфтетата.  

 

 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?