71

Традиционна закуска: Уникални палачинки РЕЦЕПТА

Палачинките са едни от най-вкусните закуски, макар да се приготвят и като предястия, в България те обикновено се приготвят именно за закуска и носят аромат на детство. 

 

Необходими Продукти:

  • 50 мл. прясно мляко
  • 1/3 яйца
  • 25 г. брашно
  • 1/8 ч.л. бакпулвер
  • 1/8 с.л. масло
  • 1/8 щип. сол

 

Рецепта:

От прясното мляко (50 мл.), яйцата (1/3 бр), брашното (25 г), бакпулвера (1/8 ч.л.) разтопеното масло (1/8 с.л.) и солта (1/8 щип.) се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки.

Палачинките са най-вкусният начин да стартираме почивните дни. Те са чудесна закуска и се правят лесно. Тънкостта на вкусните палачинки е в добре разбитото с миксер тесто, в което няма бучки, в добавената супена лъжица разтопено масло, благодарение на което палачинките не залепват и се отделят с лекота от повърхността на тефлоновия тиган, а също и в краткото време на котлона, така че да не загорят.

Винаги бъдете внимателни, когато приготвяте палачинки, няколко секунди невнимание и те могат да загорят. Отделете им не само време, но и щипка любов, за да зарадвате с тях близките си, пише 1001 recepti.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?