1553

Това свинско каре с гъбен сос ще ви донесе наслада за ВЕЧЕРЯ

Колко пъти ви се е случвало да се приберете у дома при изгладнялото си семейство без абсолютно никаква идея какво да приготвите за вечеря. Убедени сме, че десетки получиха "дежа вю" на момента, в който разпитват детето или любимия си какво му се хапва днес, а те отговарят простичко "не знам, ти реши". Затова от кулинарния екип на "Монитор"  идват на помощ с тази невероятно вкусна рецепта за свинско каре с гъбен сос. 

 

Необходими продукти:

сол на вкус
60 мл унисос
200 мл бульон гъбен
1 с.л. нишесте
черен пипер на вкус
2 с.л.зехтин
200 мл вода
200 г гъби печурки
200 мл бяло вино
2 с.л. масло
6 парчета свинско месо (врат, каре или бут)

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на пържоли с дебелина около 1 см. Поръсете с черен пипер и унисос, след което го оставяте да се маринова около час. В дълбок тефлонов тиган загрейте маслото и запечатайте пържолите до златисто от двете страни.

Налейте виното, намалете огъня и захлупете тигана, за да може пържолите да се задушат, а виното да се изпари. Добавете една чаша вода за да не изсъхват пържолите. Задушете около 30 минути.

Извадете от тигана и захлупете, за да стоят на топло. Нарежете гъбите на лентички и ги сложете в тигана, в който трябва да е останала поне 200 гр. Течност - ако се е изпарила, добавете гъбения бульон, отново захлупете и задушете 10 минути. Накрая размийте нишестето с малко вода или бульон и сипете в тигана. Разбъркайте до леко сгъстяване и овкусете със сол и пипер.

*Рецепта: kulinaria.bg

БОНУС РЕЦЕПТА - Картофи соте

Необходими продукти:

1 кг картофи
3 скилидки чесън
1/2 връзка чесън
30 грама краве масло 
Начин на приготвяне: 

Сварете картофите в подсолена вода - те не трябва да стават много меки, а да останат полусварени, защото освен варенето ще бъдат подложени и на друга топлинна обработка. 
Нарежете полусварените картофи на едри парчета  запържете, докато придобият златиста коричка в загрятото предварително масло.

Накрая разбъркайте картофите със ситно нарязаните копър и чесън и ги оставате на котлона за 1-2 минути. Възможно е  да добавите нарязаните копър и чесън и след като свалите картофките от котлона и да не ги подлагате на топлинна обработка, тогава те ще останат по-свежи. 

 

снимка МОНИТОР

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?