Следвайте ни

Това са най-грубите грешки при готвенето на картофи

viber icon

Много хора допускат „груба“ грешка, когато варят картофи, въпреки че това е най-простата операция, пише полският портал Wirtualna Polska.

Най-често хората обливат картофите със студена вода. В резултат на това по време на процеса на готвене те губят повечето си хранителни вещества. По-правилното решение би било да поставите суровите картофи във вряща вода и да ги осолите едва когато станат меки, съветва авторът на материала.

  • Пресните картофи (старателно измити или обелени) трябва да се потопят във вряща вода и да се варят на умерен огън 15-20 минути.
  • Старите картофи трябва да се варят с кората, защото всичко най-ценно е под нея. В случай на белене, обелете кората възможно най-тънко.
  • Картофите, предназначени за картофено пюре, трябва да се нарежат на малки парчета, за да се намали времето за готвене.

Във водата, в която се варят картофите, можете да добавите мляко в пропорция от 250 милилитра на литър, масло и лук - тогава зеленчукът ще стане още по-вкусен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?