4020

Тортила омлет е перфектният избор за обяд или късна закуска РЕЦЕПТА

Тортила омлет е перфектният брънч, който ни отвежда в горещите дни директно на плажа

Необходими продукти: 

яйца - 3 бр 
гъби - 2 бр 
бекон - 100 гр 
кашкавал - 50 гр 
зелен лук - 1 стрък 
пшенична тортиля - 1 бр 
олио - 25 мл 
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината в тиган и запържете нарязания на кубчета бекон до лек златист загар. Нарежете гъбите на тънки ивички и ги прибавете при бекона. Пържете ги докато станат златисти и апетитни. През това време нарежете зеления лук на ситно и го добавете последен в тигана. Щом омекне, изсипете отгоре разбитите с малко сол и черен пипер яйца.
Покрийте омлета с тортилата и след 3-4 минути, след като вече е стегнал отдолу, го обърнете с помощта на голяма чиния.
Поръсете с настърган кашкавал и щом се разтопи, извадете готовия тортила омлет, сгънете го на две и го нарежете. Поднесете със салата по ваш вкус.

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?