4232

Топят се в устата: Вкусни ванилови кремки за закуска РЕЦЕПТА

Десертът винаги ще е „черешката на тортата“ на всяка трапеза, без значение от повода

 

Днес ще ви представим рецепта за уникални кремки, които бързо набраха популярност в социалната мрежа.

 


Необходими продукти:

400 гр. бутер тесто

За крема:

500 мл прясно мляко

3 жълтъка

5 с.л. захар

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. с връх брашно

2 с.л. с ванилия

50 грама масло

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е приготвянето на крема, за да има възможност да изстине. Жълтъците се разбиват със захарта, нишестето и брашното до получаването на еднородна смес. После се долива прясното мляко, след което сместа се слага на котлона и бърка непрекъснато, докато се сгъсти крема (около 15 мин).

Когато кремът ви се струва достатъчно гъст, сваляте от котлона и добавяте маслото и ванилията. Оставете го да изстине, покривайки със стреч фолио, за да не хване коричка, пише Actualno.com.

Бутер тестото го разрeжете на квадратчета и върху хартия за печене ги наредете внимателно, оставяйки разстояние между тях. Печете на 200 градуса за около 15мин, а след като изстинат разрежете на две и напълнете с изстиналия крем. За финал поръсете с пудра захар, а по желание можете да декорирате с дребни плодове или борови клонки за коледно настроение.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?