Топят се в устата: Солени мъфини за закуска РЕЦЕПТА

Прекрасно, бързо, лесно и нестандартно предложение за петъчна закуска.
 
 
 
Необходими продукти:
 
3 яйца
100 г топено сирене
100 гр кашкавал
около 100 г пушено филе
сол , черен пипер
джоджен (сух или пресен)
½ ч.л.бакпулвер
50 г масло
 

 

Начин на приготвяне:
 
В голям купа разбийте яйцата. Добавете сиренето, кашкавала, нарязаното на кубчета филе,солта, черния пипер, джоджена и бакпулвера. Разбъркайте.

Включете фурната на 200 градуса да загрее. Вземете форма за печене на мъфини. Хубаво намазнете стените на всяка от чашките във формичката. Изсипете сместа във формичките до малко над половината.

Сложете формата във фурната и намелете температурата на 160-180 градуса.

Печете около 10-15 минути.

Консумирайте яйчените мъфини топли или охладени.

 

Съвет.

Внимавайте с яйцата. Добре е да проверите всяко едно от тях преди да ги смесите по следния начин - разчупвате яйцето и го изсипвате в чаша, помирисвате и оглеждате добре. Ако яйцето е развалено ще мирише на сяра и жълтъка ще се разтече.

Към яйчената смес можете да добавите какъвто искате колбас.

Можете да замените топеното сирене с пушено или обикновено. Каквото и да изберете то ще се разтопи по време на топлинната обработка.

Бакпулверът е набухвател и по време на печенето на яйчената смес ще се надигне. За това, когато изсипвате сместа във формите е добре да достига малко над половината.

Ако нямате форма за печене на мъфини, можете да използвате шоли за крем карамел.

За да избегнете залепването на мъфина за стените на съда, можете преди да изсипете сместа да покриете стените с алуминиево фолио, съветват от actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?