Топят се в устата! Сочни катмички по родопски РЕЦЕПТА
- 05:00, 10.10.2023
- 11 763
- 0
Тази сутрин ви предлагаме тези сочни, пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта.
Необходими Продукти
брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха 7 г
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне
1. Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.
2. Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто.
3. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса, докато стане на шупли.
4. В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа, като накланяме съда, докато сместа покрие цялото дъно. Пържим катмите от двете страни.
5. Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол, пише recepti.gotvach.bg.
6. Сервираме топли катми по родопски.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни