3906

Топят се в устата! Сочни катмички по родопски РЕЦЕПТА

Тази сутрин ви предлагаме тези сочни, пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта.

 

Необходими Продукти


брашно - 2 ч.ч.
мая - 1 пакетче суха 7 г
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 2 в.ч. топла
масло - 3 с.л.
олио - за пържене

Начин на приготвяне


1. Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.

2. Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто.

3. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса, докато стане на шупли.

4. В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа, като накланяме съда, докато сместа покрие цялото дъно. Пържим катмите от двете страни.

5. Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол, пише recepti.gotvach.bg.

6. Сервираме топли катми по родопски.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?