4232

Топят се в устата: Пирожки със сирене РЕЦЕПТА

Днес ви представяме една любима закуска от нашето детство - пирожки.

 

 
Необходими продукти:

7 г суха мая

150 мл хладко мляко

1 с.л. захар

около 600 г брашно

150 г кисело мляко

25 мл олио

1 яйце

1 ч.л. сол

За плънка:

200 г сирене

1 белтък

Начин на приготвяне:

Смесвате маята с млякото, след което добавяте захарта и лъжица брашно. Разбърквате и оставяте да се активира. Когато това стане, изсипвате активираната смес в пресятото брашно, добавяте киселото мляко, олиото, яйцето, солта и бъркате всичко с миксер.

Оставяте купата с тестото, покрита с прозрачно фолио, за час в хладилника, като може и направо за цяла нощ, пише actualno.com.

Когато тестото е втасало, разточвате на голяма кора и режете на правоъгълници, като във всеки слагате смес - натрошено сирене с белтък. Завивате тестото около плънката, за да добие форма на пирожка, запечатвате много добре, за да не изтече при пържене.

Загрявате олиото в дълбок съд, намаляте малко температурата и пържите от всички страни.

 

Вадите и нареждате върху салфетка, за да се попие излишната мазнина. Може да поръсите със сусам.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?