Следвайте ни

Топяща се в устата ЗАКУСКА: Бретцел питки с моцарела

viber icon

Тези бретцел питки с топяща се сърцевина и хрупкава коричка ще накарат вкусовите ви рецептори да полудеят.

Необходими продукти

500 г брашно

1 ч.л. сол

1/2 кубче мая

300 мл прясно мляко

1 с.л. кафява захар

40 г краве масло + за намазване

50 г сода

200 г моцарела за пица

1 яйце

сол на люспи за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете кафявата захар, затопленото мляко и маята. Поръсете с брашно и оставете маята да шупне.

2. Смесете брашното и солта в дълбока купа. Направете кладенче и изсипете маята и млякото, както и разтопеното масло, пише bonapeti.bg.

3. Омесете меко и еластично тесто върху набрашнен плот. Прехвърлете в чиста купа и покрийте. Оставете да втаса.

4. След това сложете тестото върху набрашнен плот и го разточете на кора. Нарежете на квадрати.

5. Нарежете моцарелата на малки кубчета. В средата на вяско парче тесто сложете кубче моцарела и оформете малки топки.

6. В дълбока тенджера кипнете голямо количество вода и внимателно изсипете содата. Потопете топките във водата за около 30 секунди. След като изплуват на повърхността ги извадете в тава.

7. Намажете хубава форма за мъфини, в която сте поставили хартиени формички с разтопено масло. Във всеки отвор поставете по три топчета тесто, намажете с разбито яйце и поръсете със сол на люспи.

8. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте питките топли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?