Следвайте ни

Топлите ли правилно храната в микровълновата? Ето верния начин

viber icon

Какво да направим, за да стоплим храната в микровълновата равномерно?
Оказа се, че има невероятни трикове, с помощта на които това да се случи. 

Трик номер 1
Вземете кръгла чиния и наредете храната по краищата й. Цаката е в средата й да няма храна. Това гарантира, че продуктът ще се стопли равномерно.

Трик номер 2
Също така може да извадите поставката от микровълновата и направо да сложите чинията (купата) с храната в нея. Така чинията (купата) няма да се върти, поради което храната ще се загрее няколко пъти по-бързо. 

Трик номер 3
За да затоплите супата (например) е по-добре да поставите чаша вода в средата на купата, така че храната да се нагрява не само от краищата.


Добре е да се вземе предвид и материалът на чинията (купата), в която поставяме храната. Например, ако затопляте хлебни изделия, е добре да ги сложите върху картонена чиния.

Микровълновите вълни също действат неравномерно върху течностите, затова при нагряване те трябва да се разбъркват, за да се предотврати кипене. Знайте, че купата, в която е течността, трябва да е пълна максимум на две трети.

За да загрявате самата храна, а не съдовете, използвайте керамика и порцелан, както и тези материали, които могат да издържат на високи температури.

В микровълнова фурна не могат да се слагат метални, кристални и стъклени съдов, както и запечатани продукти, от които влагата не може да избяга.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?