Следвайте ни

Топли мекици за дребни парици

viber icon

Кой не обича вкусни, пухкавки и мекички мекички за закуска. С тази рецепта ще можете да ги приготвите много бързо. 

 

Необходими продукти:

1 яйце

200 грама кисело мляко
4 с.л. олио
сол
1 пакетче бакпулвер
брашно, колкото да се получи меко, нелепнещо тесто

За пържене: олио

 

Приготвяне

 

В купа чукваме яйцето, изсипваме кисело мляко, олиото, солта и разбъркваме с вилица или лъжица. Добавяме около чаша брашно, бакпулвера и отново бъркаме за кратко.

След това започваме на малки части да слагаме брашно и месим, докато се получи меко на допир тесто. Разделяме готовото тесто на осем равни части, оформяме ги на топчета, покриваме ги с чиста кърпа и ги оставяме така за около 10-20 минути.

След това слагаме олио в сух тиган и оставяме да загрее. Вземаме едно топче и разточваме върху леко набрашнен плот. След като загрее мазнината, внимателно пускаме оформената мекица в тигана. Пържи се от двете страни до златисто. Докато се пържи първата мекица, разточваме втората.

Най-вкусни са топли. Можете да ги сервирате с любимо сладко, сиренце или купичка кисело мляко.

Коментари (2)

Mariyana

Mariyana

08.05.2021 | 11:30

Следвах рецептата и резултата е чудесен! Живеем в Белгия и хората тук имат малко по-различна кухня от нашата, но тези мекички са лесни за приготвяне и много вкусни! Семейството ми ги хареса.

Отговори
1 0
Някоя от някъде

Някоя от някъде

07.05.2021 | 19:54

Умирам си за рецепти,в които се казва: брашно колкото поеме или брашно за замесваме на меко тесто.Направо се поздравявам за търпението си да ме пратя поздрави на майката на автора.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?