Следвайте ни

Топи се в устата: Уникална РЕЦЕПТА за агнешка плешка

viber icon

Агнешкото месо е неизменна част от трапезата ни за Великден и Гергьовден, но не е нужно да се изгубвате в сложни рецепти, които ще ви отнемат часове и ще ви изморят. Затова ви предлагаме  изключително лесна за приготвяне и не по-малко вкусна рецепта само с няколко съставки.

Убедени сме, че ще се хареса на всички заради максималната си простота. Взимате месото, овкусявате с подправките, мятате във фурната, а после сервирате с някаква гарнитура.

Ето и нужните продукти за това вкусно празнично изкушение: 

агнешка плешка - 1,5-2 кг.
1 глава чесън  
100 гр. горчица  
бира, черен пипер, бахар и 3-4 клонки пресен розмарин 

Начин на приготвяне: 

Няколко часа преди готвенето ще трябва да извадите месото от хладилника, за да му дадете възможност да достигне равномерна стайна температура. След това почистете внимателно от жилите и излишната мазнина. Между другото, добре е да оставите малко мазнина, за да не изсъхва месото. 

Счукайте подправките в хаванче и ги смесете с нарязаните скилидки чесън. В месото направете малки разрези с нож и поставете по малко от подправките, чесъна и пресния розмарин.

Останалите подправки втрийте добре в агнешкото. Отгоре намажете добре с горчица, за да се получи любимата на всички хрупкава коричка. 

Поставете решетка в тавата за печене, поставете месото отгоре и печете във фурна на 180 градуса

За добре изпечено агнешко трябва 1 час във фурната на 180 градуса плюс по още 30 минути за всеки 500 гр. тегло. Или казано по друг начин - за агнешка плешка с тегло 1.2 - 1.5 кг са нужни около 2.5 часа за постигане на перфектен хрупкав загар. 

30 минути преди времето да изтече, може да покриете с фолио, за да не прегори коричката. 

След като извадите месото, му дайте 10-ина минутки да си почине. Сервирайте със свежи подправки и гарнитура от печени картофки, овкусени със заехтин, пише jenata.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?