4020

Топи се в устата: Свински джолан с картофи и моркови РЕЦЕПТА

Днес ви споделяме една неповторима рецепта за превъзходен джолан.

 

Необходими продукти:

свински джолан 1 брой(голям)
картофи 1 кг
моркови 1 кг
лук 1/2 кг
бахар 3 броя
дафинов лист 3 броя
краве масло 30 грама
бира 200 мл
олио 2 супени лъжици


Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за свински джолан с картофи и моркови е изборът и подготовката на джолана. Избирате хубав, голям, охладен, а не замразен джолан, най-добре от месарницата. Слагате джолана да се свари в студена подсолена вода, като добавяте бахара и дафиновия лист. Най-добре е да сварите джолана в уред за готвене под налягане за 1 час.

В случай, че варите в стандартна тенджера ще са необходими около 3 часа. След като джоланът е сварен го изваждате от бульона, който прецеждате и оставяте на страна.


Обелвате картофите и лука, почиствате морковите и ги нарязвате на едри парчета, а дребните картофчета може да оставите и цели. Поставете ги в купа, поръсвате ги със сол и олио, и ги разбърквате добре с ръце, пише supichka.com. В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставяте хартия за печене и разпределяте зеленчуците. 

Разбърквате кравето масло с около ½ чаена лъжица сол и с така получената паста намазвате джолана. Поставяте в центъра на тавата сварения джолан, добавяте бирата и 1 чаена чаша от бульона.


Поставяте алуминиево фолио върху тавата и печете за около 80 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което отстранявате фолиото и оставяте ястието да се запече около 5-10 минути. Сервирате като комбинирате парче от джолана с няколко картофчета, морковчета и лук, като залеете със соса от печеното

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?