4232

Топи се в устата: Сочна масленица по бабина РЕЦЕПТА

Необходими Продукти:


яйца - 1 бр.
прясно мляко - 1 ч.ч.
прясна мая - 20 г
сол - 1 ч.л.
брашно - 3 ч.ч.
сирене - 150 г за плънка
мас - 300 г за мазане на корите

 
Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлото прясно мляко. Пресейте брашното и заедно с разбитото яйце и солта замесете тесто. Оставете тестото да удвои обема си и го разделете на 8 равни топчета.

Всяко топче с помощта на точилка разточвате на тънки кори и ги редите в намазана с мас тава една върху друга, като помежду им ръсите с 3 с.л. разтопена мас и натрошено сирене. Последната кора подвивате леко под баницата и поръсвате с мас, пише gotvach.bg.

Оставете на топло за 30 минути и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35-40 минути до златист загар.

Готовата баница извадете от фурната, поръсете със студена вода и покрийте с чиста кърпа, оставете за 10 минути да се задуши, след което сервирате.

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?