1553

Топи се в устата: Млечна баница за закуска РЕЦЕПТА

За тази млечна баница ще ви благодари цялото семейство. Освен много вкусна, тя е и лесна за приготвяне.

 

Необходими продукти:

12 броя фини кори за баница

100 гр. разтопено масло

3 яйца

1/2 ч.ч. захар

 

1 щипка сол

1 пакетче ванилия

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

 

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Намажете корите една по една с разтопеното масло. Всяка намазана кора набирате небрежно на хармоника и навивате на охлювче.

 

Подредете охлювчетата в тава, постлана с хартия за печене, плътно едно до друго. Поставете тавата с приготвената млечна баница в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 20 минути.

През това време разбийте яйцата със захарта, ванилията и щипката сол, налейте млякото и разбъркайте добре, пише actualno.com.

Полейте равномерно запечената баница със сместа и върнете във фурната за още 15 минути, да се стегне кремът.

 

Извадете млечната баница с готови кори и след кратък престой поръсете с пудра захар.

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?