Топи се в устата: Млечна баница за закуска РЕЦЕПТА
- 05:10, 16.08.2024
- 06:32, 16.08.2024
- 29 441
- 0
За тази млечна баница ще ви благодари цялото семейство. Освен много вкусна, тя е и лесна за приготвяне.
Необходими продукти:
12 броя фини кори за баница
100 гр. разтопено масло
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 щипка сол
1 пакетче ванилия
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
Намажете корите една по една с разтопеното масло. Всяка намазана кора набирате небрежно на хармоника и навивате на охлювче.
Подредете охлювчетата в тава, постлана с хартия за печене, плътно едно до друго. Поставете тавата с приготвената млечна баница в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 20 минути.
През това време разбийте яйцата със захарта, ванилията и щипката сол, налейте млякото и разбъркайте добре, пише actualno.com.
Полейте равномерно запечената баница със сместа и върнете във фурната за още 15 минути, да се стегне кремът.
Извадете млечната баница с готови кори и след кратък престой поръсете с пудра захар.