3906

Топи се в устата: Ароматен тиквеник с готови кори РЕЦЕПТА

Просто се топи в устата! Експресен тиквеник с готови кори, който се приготвя за нула време - нямате извинение да не го опитате! Запретвайте ръкави и се залавяйте!


Необходими Продукти


кори за баница - 500 г
тиква - 900 г
захар - 1 ч.ч. (200 г)
орехи - 180 г
олио - 1/2 ч.ч. (90 мл)
канела - 1 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне


1. Обелете внимателно тиквата, нарежете я на парчета и я задушете с 2 с.л. олио и малко захар до омекване. Когато се изпари водата, отстранете от котлона и оставете да се охлади леко.

2. Разстелете корите на плота. Поръсете всяка с малко мазнина, разпределете от тиквата, поръсете със захар, канела и натрошени орехи, след което внимателно завийте и поставете в предварително намазнена тава, пише gotvach.bg.

3. Повторете до изчерпване на продуктите, намажете обилно с олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване или около 45 минути.

4. След изваждане покрийте тиквеника с кърпа, за да се задуши. Поднесете охладен.

Насладете се!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?