Топи се в устата: Ароматен тиквеник с готови кори РЕЦЕПТА
- 05:00, 13.12.2023
- 05:22, 13.12.2023
- 53 135
- 0
Просто се топи в устата! Експресен тиквеник с готови кори, който се приготвя за нула време - нямате извинение да не го опитате! Запретвайте ръкави и се залавяйте!
Необходими Продукти
кори за баница - 500 г
тиква - 900 г
захар - 1 ч.ч. (200 г)
орехи - 180 г
олио - 1/2 ч.ч. (90 мл)
канела - 1 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне
1. Обелете внимателно тиквата, нарежете я на парчета и я задушете с 2 с.л. олио и малко захар до омекване. Когато се изпари водата, отстранете от котлона и оставете да се охлади леко.
2. Разстелете корите на плота. Поръсете всяка с малко мазнина, разпределете от тиквата, поръсете със захар, канела и натрошени орехи, след което внимателно завийте и поставете в предварително намазнена тава, пише gotvach.bg.
3. Повторете до изчерпване на продуктите, намажете обилно с олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване или около 45 минути.
4. След изваждане покрийте тиквеника с кърпа, за да се задуши. Поднесете охладен.
Насладете се!
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.